Gina Képtára
Érdekességek,giffek,feliratos képek,versek stb.
Vaníliás karamella "likőr"
Hozzávalók kb. 5 dl-hez:
10 dkg cukor
2 dl habtejszín
1,5-2 dl tej
0,5 dl főzött kávé
1-2 mk. rumaroma
1 vaníliarúd
A cukrot alacsony lángon, kevergetés nélkül megolvasztjuk. Amikor olyan színű és állagú lesz, mint a méz, felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk. A karamella ilyenkor visszakeményedik, semmi pánik, szépen el fog olvadni!
Öntsük hozzá a kávét, a vaníliarudat, és annyi tejet, hogy szájízünk szerint legyen édes. Hagyjuk lassú lángon forrni. Picit sűrűsödni fog, de nem lesz az a nehezen folyó, vastag krémlikőr!
A végén adjuk hozzá a tetszés szerinti mennyiségű rumaromát.
Hűtőben hagyjuk érni néhány órát, s már fogyasztható is!